Komende dagen is er al een toename van pollen in de lucht. Via buienradar kun je zien dat het komende dagen ‘code oranje’ is rondom Eindhoven. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Het menselijk lichaam vormt antistoffen tegen stuifmeel, bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heftig. De slijmvliezen gaan meer slijm produceren, dit geeft klachten zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- en traanogen. Dit kan vermoeidheid en zelfs ook koorts geven.

Om de klachten van hooikoorts te verzachten kunt u bij ons in de praktijk gebruik maken van toepassing van het medical tape concept. Dat bestaat uit een tapetoepassing die de hooikoortsklachten kan verminderen of ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. Uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) blijkt dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Uit beide evaluaties is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken.

Heeft u last van hooikoorts? Bel dan gerust voor een afspraak: 040 243 97 04 of 040 711 41 89

Categorieën: Nieuws