Medische fitness

Medische fitness is sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Door deze deskundige begeleiding is het een verantwoorde manier van sporten die iedereen naar eigen wens en behoefte kan beoefenen. Met medische fitness verhoog je op een verantwoorde manier de belastbaarheid van het lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voel je jezelf energieker en sterker. De medische fitness zal bestaan uit een groepstraining van één of twee uur per week (naar eigen behoefte), en zal naast een goede work-out tevens een gezellig uurtje met leeftijdsgenoten zijn.

Wanneer is medische fitness iets voor u?

Heeft u net een blessure gehad, heeft u lang niet gesport? Heeft u een chronische klacht zoals artrose, COPD, diabetes of terugkerende lage rug- of nekklachten? Of heeft u geen klachten maar wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven?

Dan is medische fitness voor u een goede manier om op een goed niveau te kunnen (blijven) bewegen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een verantwoorde en gedoseerde training de kwaliteit van leven verhoogt.

Starten met medische fitness

Voor u start in de groepstraining, zal er een intake plaats vinden. We stellen u enkele vragen over uw gezondheid en over uw doelen met betrekking tot uw fysieke gesteldheid. Vervolgens brengen we middels een aantal testen en metingen uw basisniveau in kaart. Met deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Daarna kunt u moeiteloos instromen in de groep van uw voorkeurs- dag en tijdstip.

Praktische informatie

De groepen bestaan uit maximaal 7 á 8 personen, hierbij pogen wij de groepen in te delen zodat iedereen ongeveer een gelijke belastbaarheid heeft. De kosten bedragen 7 euro per keer als u kiest voor één training per week. Als u kiest voor twee trainingen per week bedragen de kosten 5,50 per keer. Als u verhindert bent worden geen kosten in rekening gebracht, wel verzoeken wij u af te melden wanneer u niet aanwezig kunt zijn. In overleg is het mogelijk een gemiste training in te halen.

Op dit moment hebben we de volgende dagen en tijden waar u uit kunt kiezen: 

Woensdag: 15.00 – 16.00 uur, 16.00 – 17.00 uur of 18.30- 19.30 uur

Vrijdag: 11.00 – 12.00 uur of 14.00 – 15.00 uur

Zaterdag: 11.00 – 12.00 uur

Hoe kun u zich aanmelden?

Aanmelden kunt u mondeling doen bij een van onze fysiotherapeuten in de praktijk, of door te bellen naar de praktijklocatie Cassandraplein 040- 711 41 89. Ook kunt u mailen naar: miriam@fysiotherapie-muzenlaan.nl , vermeldt hierbij uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Hierna zullen we samen met u een intake plannen.