Podotherapie

Pijn aan je voeten, enkels, knieën, heupen en rug kan je beperken in je dagelijks leven of met sporten. Dergelijke klachten ontstaan vaak door een verkeerde stand van je voeten of verkeerd looppatroon. Voor deze klachten kan je terecht bij de podotherapeut. De podotherapeut is de hoogste opgeleide, en enig wettelijk erkende, specialist op het gebied van voet- en houdingsproblematiek.

Als je pijn heeft aan of in jouw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan een behandeling van een podotherapeut uitkomst bieden.

Een sportpodotherapeut doet hetzelfde als een ‘gewone’ podotherapeut maar is dé specialist in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij atleten van elk niveau. Het doel is om de kwaliteit van het sporten te verbeteren.
Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richt de sportpodotherapeut zich op het behouden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een verstoorde balans kan invloed hebben op het ontstaan van sportblessures.

Eefje Huijbers is (sport-)podotherapeut bij ons in de praktijk. Ze is iedere vrijdag aanwezig op de Muzenlaan van 9.00 uur tot 17.00 uur, en op donderdag avond van 18.30 tot 19.30 heeft zij inloopspreekuur op het Cassandraplein.
U kunt telefonisch een afspraak maken op tel: (040)2439704 , of u loopt op vrijdag even binnen op de Muzenlaan om met Eefje een afspraak te maken.