Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sport weer willen beoefenen.  Sportfysiotherapie richt zich op de periode vanaf het ontstaan van de blessure totdat de sporter zijn/haar sport heeft hervat op het hoogst haalbare niveau.

De behandeling van sportblessures gaat verder dan de behandeling van andere blessures. De begeleiding duurt namelijk totdat de sporter op zijn/haar oude niveau kan sporten en indien van toepassing weer in staat is om aan wedstrijden deel te nemen.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut er voor mensen die beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben. Sporters die een hoger niveau voor wat betreft hun sportprestaties willen bereiken kunnen ook door de sportfysiotherapeut worden begeleid.

Tijdens de begeleiding geeft de sportfysiotherapeut ook adviezen om blessures en aandoeningen in de toekomst te voorkomen.

Bij fysiotherapie Muzenlaan hebben we binnen ons team nog  een verdere specialisatie binnen de sportfysiotherapie. Paul Schulting is gespecialiseerd in duursport. Hardlopers , triatleten en trailrunners van ver buiten de regio komen regelmatig naar onze praktijk voor behandeling van hun blessures door Paul. Om dit de optimaliseren werkt hij samen met Icone centrum voor orthopedie en sportblessures in Schijndel en met hardloop speciaalzaak Ronnor in Eindhoven.   Daarnaast is hij trainer van de grootste wijk gebonden loopgroep van Nederland, loopgroep Blixemsnel in Eindhoven. Ook maakt hij voor vele atleten trainingsschema’s en begeleidt hij zijn eigen triatlon team. Voor eventuele individuele begeleiding kunt u met hem contact opnemen via de praktijk.